Tek/Çift Ders Sınavları Hakkında

19 Haz

Değerli Öğrencilerimiz,

Tek/Çift ders sınavları başvuruları 24 Haziran 2019 Pazartesi günü başlayıp 27 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecektir. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin belirtilen tarihe kadar başvuru formlarını Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimine ulaştırmaları gerekmektedir.

Tek/Çift ders sınavı 1-2 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınav takvimi 28 Haziran 2019 Cuma günü ilan edilecektir.

• Son yarıyıl öğrencilerinden (4.sınıfı tamamlamış), yarıyıl sonu sınavları sonunda başarısız oldukları tek/çift dersi kalarak bu dersin devam ve diğer koşullarını sağlayanlara tek/çift ders sınav hakkı verilir. Hiç alınmamış ve devam koşulu sağlanmamış(DVZ) dersler için tek/çift ders sınav hakkı verilmez.
  • 1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf öğrencileri tek/çift ders sınavlarına başvuramazlar.(4.sınıfı tamamlamış olmalılar.)
  •  Staj I ve Staj II dersleri ile birlikte başka başarısız dersi olanlar başvuru yapamazlar. Başvuru formlarında staj dersleri de yazılacaktır.
  • 2,50 genel ortalamayı sağlayamamış olan öğrenciler, tek/çift ders sınavları sonucuna göre ortalamayı sağlarsa sınavlara başvurabilirler.
  • Yaz okuluna kayıtlı öğrenciler bahar dönemi tek/çift ders sınavlarına başvuramazlar. Ancak yaz okulu sonunda yapılacak tek/çift ders sınavlarına başvurabilirler.
  • Bahar dönemi tek/çift ders sınavlarına başvuranlar, yaz okulu sonu tek/çift ders sınavlarına başvuramazlar.

NOT: Başvuru formlarını faks veya e-posta ile gönderenler sınav öncesinde form asıllarını ve varsa eklerini (dekont) birim öğrenci işlerine teslim edeceklerdir. (Yüksekokulumuz, faks ve e-posta yoluyla gelen dilekçelerde oluşacak eksikliklerden dolayı (okunmaması, gecikmesi, imzasız olması vb.) sorumluluk kabul etmemektedir.)

Başvuru formu için tıklayınız.