Tek/Çift Ders Sınavları Hakkında!..

22 Eyl

Tek/Çift Ders Sınavları Hakkında!..

Tek/Çift ders sınavları başvuruları 22 Eylül 2020 Salı günü başlayıp 24 Eylül 2020 Perşembe günü sona erecektir. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin belirtilen tarihe kadar başvuru formlarını Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimine ulaştırmaları gerekmektedir.

Tek/Çift ders sınavı 28 Eylül 2020 - 29 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınav takvimi 25 Eylül 2020 Cuma günü ilan edilecektir.

·                    İlgili dönemde (2019-2020 güz ve/veya bahar) kayıtlanacak dersi bulunmadığı halde dönem sonunda tek/çift ders sınav hakkını kullanacak öğrencilerin o dönem için öğrenci katkı payı veya öğrenim gideri harcını ödemesi gerekmektedir. Bu nedenle söz konusu durumdan yararlanacak öğrencilerin ilgili yarıyılın ders kayıt sürecinde öğrenci katkı payı veya öğrenim gideri harcını ödemesi halinde tek/çift ders sınav hakkını kullanabileceklerdir. (İlgili dönemde harç yatırılmamışsa; yatırılıp yatırılmayacağına Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu karar verecektir. Yönetim Kurulu “harç yatırması uygundur.” kararı aldıktan sonra aşağıdaki hesaplara harç yatırabilirler.)

Harçların yatırılacağı Halk Bankası hesap bilgileri:

Normal Öğretim IBAN

TR92 0001 2009 3270 0006 0001 46

İkinci Öğretim IBAN

TR70 0001 2009 3270 0006 0001 54

·                                 Son yarıyıl öğrencilerinden (4.sınıfı tamamlamış), yarıyıl sonu sınavları sonunda başarısız oldukları tek/çift dersi kalarak bu dersin devam ve diğer koşullarını sağlayanlara tek/çift ders sınav hakkı verilir. Hiç alınmamış ve devam koşulu sağlanmamış(DVZ) dersler için tek/çift ders sınav hakkı verilmez.

·                     1.sınıf, 2.sınıf, 3.sınıf öğrencileri tek/çift ders sınavlarına başvuramazlar.(4.sınıfı tamamlamış olmalılar.)

·                      Staj I ve Staj II dersleri ile birlikte başka başarısız dersi olanlar başvuru yapamazlar. Başvuru formlarında staj dersleri de yazılacaktır.

·                     2,50 genel ortalamayı sağlayamamış olan öğrenciler, tek/çift ders sınavları sonucuna göre ortalamayı sağlarsa sınavlara başvurabilirler.

·                     Yaz okuluna kayıtlı öğrenciler bahar dönemi tek/çift ders sınavlarına başvuramazlar. Ancak yaz okulu sonunda yapılacak tek/çift ders sınavlarına başvurabilirler.

·                     Öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde yalnızca birer defa tek/çift sınav hakkını kullanabilirler.

NOT: Başvuru formları ve ekleri faks veya e-posta ile gönderilecektir(Yüksekokulumuz, faks ve e-posta yoluyla gelen dilekçelerde oluşacak eksikliklerden dolayı (okunmaması, gecikmesi, imzasız olması vb.) sorumluluk kabul etmemektedir.)

Başvuru formu için tıklayınız.