Ders Kayıtları, Kayıt Dondurma ve Ders Muafiyetleri Hakkında!

16 Eyl

Ders Kayıtları

• Tüm öğrencilerimiz için öğrenim ücreti ve ders kayıt tarihleri 28 Eylül - 02 Ekim 2020
  • Yeni Öğrencilerimiz, E-Kayıt işleminin ardından “https://obs.duzce.edu.tr” adresinden 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihlerinde ders kayıtlarını yaparak eğitime başlayabileceklerdir. Kesin Kayıt işlemlerini yapan ikinci öğretim öğrencileri öğrenim ücretini 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihlerinde ders kaydını yapmadan önce öğrenci numarası ile T.C. Halk Bankasının Türkiye’deki herhangi bir şubesine ödeyeceklerdir.

İzin/Kayıt Dondurma Hakkında

• Öğrenimine sağlık, askerlik, maddi ve ailevi nedenler, pandemi(COVİD-19) ile devam etmek istemeyen öğrencilerden, bir veya iki yarıyıl izin isteyenler, gerekçelerini belgeleyerek(Pandemi (COVİD19 için belgelemeye gerek yoktur.) 28 Eylül - 09 Ekim 2020 tarihleri arasında bir dilekçe ile kayıtlandıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına başvuracaklardır. İzin gerekçeleri kabul edilerek izinli sayılan öğrenciler 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz ve/veya bahar yarıyılında derslere devam edemezler.

Ders Muafiyetleri Hakkında

• Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, isterlerse burada başarılı olduğu derslerden muaf olmak isteyebilirler. Bunun için 21 Eylül - 05 Ekim 2020 tarihleri arasında Bölüm Başkanlıklarına transkript ve ders içerikleri ile birlikte başvurması gerekmektedir. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların daha sonraki başvuruları değerlendirmeye alınmaz (Daha önce başarılı olduğu dersler Üniversitemiz Yönetmeliği not baremine dönüştürülerek genel not ortalamasına katılır).