Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Hakkında

Turizm endüstrisinin her geçen gün önem kazanması ve yiyecek içecek üretimi ile servisi alanlarının bu endüstrinin önemli gelir kaynağını oluşturması nedeniyle; söz konusu alanda yetişmiş nitelikli işgücüne sahip kişilere olan ihtiyaç gittikçe artırmaktadır. Bu noktadan hareketle nitelikli eleman ihtiyacı da ancak eğitimle, bu alana yönelik hazırlanan yeni uygulanacak programlarla karşılanacaktır.

Ayrıca bağımsız yiyecek ve içecek işletmelerinin, catering işletmelerinin ihtiyaç duyduğu işgücü ihtiyacının karşılanmasında da önemli kaynak olacaktır. Bunlara ilaveten gerek meslek yüksek okullarına gerekse pedagojik formasyonun tamamlanmasıyla orta öğretime yiyecek içecek alanında öğretim elemanı ve öğretmen yetiştirilmesi sağlanacaktır.